Regija

Hrvatska

Hrvatska je prekrasna srednjoeuropska zemlja smještena na raskrižju putova za Srednju Europu i Sredozemlje. Broji 4,437,460 stanovnika. Ima veoma razvedenu obalu sa 1,185 otoka od kojih je 66 naseljeno. Važniji gradovi su Zagreb (glavni grad), Split, Rijeka, Osijek, Zadar i Dubrovnik.

Klima je u unutrašnjosti Hrvatske umjereno kontinentalna, u gorskoj Hrvatskoj pretplaninska i planinska, u primorskom dijelu mediteranska (sa suhim i toplim ljetima te vlažnim i blagim zimama), a u zaleđu submediteranska (s nešto hladnijim zimama i toplijim ljetima). S prosječno 2.600 sunčanih sati u godini jadranska je obala jedna od najsunčanijih u Sredozemlju, a temperatura mora ljeti je od 25°C do 27°C.

Hrvatska se kultura zasniva na trinaest stoljetnoj povijesti iz koje su očuvani mnogi spomenici, umjetnička i znanstvena djela. Ima šest spomenika svjetske baštine i osam nacionalnih parkova.
Detaljnije na Wikipedia.

Zadar (Zadarska regija)

Zadar je hrvatski grad smješten na Jadranskom moru, središte Zadarske županije i šireg područja sjeverne Dalmacije. Zaštićen je arhipelagom zadarskih otoka a na kopnu mu zaleđe čine Ravni Kotari. Poznat je po svojoj bogatoj kulturnoj baštini i izvanrednoj ljepoti.
Detaljnije na Wikipedia.

Diklo

Sjeverozapadno od grada Zadra smjestilo se turističko naselje Diklo. Elitno ljetovalište poznato je po brojnim vilama i privatnim pansionima. Šljunčane su plaže uređene i opremljene dodatnim sadržajima za zabavu i rekreaciju.